Nazisternas återkomst

På bio går en skruvad film där nazisterna återkommer till jorden efter att ha bott på månen några decennier. Skruvat som sagt, men det visar på hur nazisterna i det västerländska medvetandet ofta ses som ”den största fienden” som vi fruktar och avskyr mest. Tänk om de som försökte ta över världen för att bedriva systematiska folkmord dyker upp igen! Tja, vid sidan om fiktionen har de tragiskt nog det. Inte från månen, men från Grekland.

Det nynazistiska partiet ”Gyllene gryning” fick 7% i det grekiska valet igår och kom därmed in i parlamentet. Än en gång har en allvarlig ekonomisk kris lett till ökad rasism i Europa. Frågan är – helt seriöst – var detta kommer att sluta. När den Nationalsocialistiska frihetsörelsen – NSDAP:s föregångare – första gången valdes in i det tyska parlamentet fick de 3%. De grekiska nazisterna fick alltså 7.

Emanuel Karlsten har gjort en bra tillika skrämmande genomgång av Gyllene grynings värderingar och framväxt. Frågan många ställer sig är: hur kommer det sig att vi inte kände till detta? Att ungerska Jobbik är antiromska och antisemitiska visste jag – men att nazismen var på tapeten i Grekland? Det hade jag ingen aning om förrän det chockerande valresultatet kom.

Kristus - offrad för vår ondska
Kristus – offrad för vår ondska

Nu har det gått för långt. De högerextrema krafterna i Europa måste bekämpas med det som de själva saknar – kärlek. Vi måste intensifiera vår kamp för Guds Rikes utbredning. Genom bön och arbete, uppoffring och barmhärtighet, generositet, gästfrihet gentemot flyktingar, frid, helande och frälsning.  Låt oss sprida bländande ljus. Låt oss stoppa rasismen.

Kolla även in denna artikel om de ickevåldsprotester gentemot den tyska nazismen som man aldrig hört talas om men som många gånger var riktigt effektiva.

DN: 1, 2, 3, 4. SR: 1, 2, 3, 4, 5, 6. SvD: 1, 2. SVT: 1.

3 reaktioner på ”Nazisternas återkomst

  1. Ja ja, låt islam belägra era länder. De är sååå fredliga och så toleranta människor! Att släpa in dessa, den falske profetens anhängare i Väst är inget annat än självmord! Se vad de har gjort med kristna och alla andra icke muslimer i Mindre Asien (dagens Turkiet) samt i hela Mellanöstern och för övrigt överallt, där muslimer finns! Nej till ISLAM!

    1. Hej Mourad! Jag ser att du anslutit dig till Anders Behring Breiviks vrickade världsbild om att islam ”belägrar” Europa vilket kommer leda till ”självmord”. Förutom att det är en verklighetsfrämmande konspiration utan dess like så är det en farlig och destruktiv världbild, vilket Breivik är ett tydligt exempel på. Men ingen tvingar dig att ha den världbilden, du kan lätt ta dig ur den och sprida kärlek och frid istället för att rädsla och hat.

      Gud välsigne dig!
      Micael

  2. Bra skrivet Micael! Det här måste lyftas mycket mer. Och tyvärr är det inte bara ute i europa som det händer. Nynazismen är sorgligt nog på frammarsch även här i Sverige. Men låt oss göra som Jesus och gå ut och älska alla människor in i himmelriket!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.