Skriv på underjorden!

Vi vill förstås hemskt gärna höra vad du tycker om allt det vi skriver om här, så kommentera gärna i bloggen. Om du vill bidra med ett eget blogginlägg mejla till trym.buchtstein@tuta.io

Följ kristen underjords gemensamma grundtes: ”Vi vill följa Jesus, fredsfursten från nasaret, genom att leva ickevåldsligt, ickehierarkiskt och upptäckande. Vi vill peppa folk att göra det samma och tillsammans lista ut hur det kan gå till…

PS: Censur kan tillämpas om du skriver något rasistiskt etc.

11 reaktioner på ”Skriv på underjorden!

 1. Hej, skrev ihop en liten text nu på morgonen. Mest för mig själv. Men om ni vill publicera den, så gört!
  Den kommer här nedan
  —————————————————————————————
  Vilken historia väljer jag att tro på?
  Att vara kristen, troende, följa Jesus innebär många saker. På många nivåer. Ibland försöker kristna överbevisa sig själv och tvivlarna om Guds existens, Jesus äkthet som historisk person och Gud, den helige Andens ingripande i historien och nutid. Ibland är tanken säkert god, men ofta blir det så fel. När Jesus uppstod igen gick han ill sina lärjungar, till den församlade skaran troende. (Joh 20-19…)
  Här kunde Messias gjort historiens smashdown genom att gå till lärjungarna, Pontius Pilatus, fariséerna och kritikerna, gjort peacetecken och briljerat. Men det gjorde han inte. Uppebarligen var inte det inte det som var viktigt. Jesus spenderade sin sista tid med lärjungarna och människorna som kom för att lyssna. Här har vi ofta en viktig läxa att lära
  I slutändan handlar tron om ett hopp; ett hopp om guds allmakt, om skapelsens återställande, om att en bättre värld är möjlig, om Jesus som frälsare och Gud. Att välja att leva i den tron är det radikalaste en människa kan göra. Och allt vad det innebär.
  Precis som historien om den förlorade sonen (Luk 15:11…) innehåller mängder av olika historier om sonen själv, så innehåller våra liv olika historier om oss själva. Skulle sonen välja att tro på sin egen historia; otillräcklig misslyckad son som ger upp och underkastar sig fadern. Hans broders historia; en återvändare utan rätt till faderns gåvor och välsignelse. Eller faderns historia; en världefull son som redan från början fått allt, kommer nu tillbaka och återigen träder in i gemenskapen och festen.
  Det här valet står vi inför hela tiden. Vilken historia, vilken sanning, vilken identitet vill jag leva i. Ytterst handlar det om ett hopp. Det här är vad det innebär att vara kristen för mig.

  //Natanael Sällqvist

  ———SLUT—————————————————-

 2. Hejsan!
  Trevligt att finna er här på nättet, trode inte det fanns anarcho kristna.
  Jag tycker ni gör ett bra jobb när det gäller att inta den sociala arenan och att ni är ett föredömme och en possitiv vind till den kristna rörelsen.
  Jag själv är Anarko passivist och mer en följare av jesus (som profet) moraliska och filosofiska lära och där jag anser att guds tempel är i varge människas kropp.
  Tycker det är trevligt att det finns likasinade folk här ute på nättet.
  Är ni organiserade i Blekinge något?

  Hoppas ni får en underbar dag och tack för mig 🙂
  Kom ihåg att ni är värdefulla.

 3. Hej Micael Grenholm
  Har ibland stött på dina inlägg bla ute på nätet och i tidningen Dagen. Det som slår mig är att du är så pinsamt obildad och oinsiktsfull när det gäller bibelns budskap i smått såväl som i stort. En hel del av dom som läser dina inlägg gör det med skräckblandad förtjusning över vad du snurrat ihop den här gången. Om det är pinsamt eller rent galet vet man ju inte innan man läst vad du skrivit. Men man vet att det har aldrig funnits nå´t annat att välja på. Önskar av hela mitt hjärta att du ska få uppleva Andens förklarande ljus, men vet att för detta krävs att man vill ha SANNING av hela sitt hjärta. Tyvärr vill du inte det.

  Micke

  1. Micke, jag tycker att du får utveckla vad du är kritisk emot och ta upp konkreta exempel. Som ditt inlägg är formulerat nu uppfattar jag det bara som ett personpåhopp.

 4. Hejsan hoppsan.

  Jag undrar om det finns folk som är insatta, organiserad men även arbetar eller sysslar med befrielseteologi samt befrielsepedagogik i Malmö eller Blekinge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.