Material

Här kommer vi med ojämna mellanrum posta lite material producerat av oss eller någon som står oss nära. Känn dig fri att sprida materialet och använda det som du önskar, men om du vill får du gärna berätta varifrån du fått det.

Tryckta Prylar:

Alternativa Tideböner är just nu slutsåld, men kommer så småningom tryckas upp igen, vill du ge en gåva för att hjälpa till att skrammla ihop till tryckningskostnaden maila kristenunderjord(a)gmail.com

HÄR hittar du den gamla infosidan om boken

Alla Varelser Ropar till dig – en djurvänlig bönbok: Innehåller böner för djur som lider i köttindustrins klor, liturgier för djurvälsignelse, andakter och böner för dom som kämpar för djurens sak. Den kostar 80:- och fås genom att maila..

Online Prylar:

Om Romarbrevet 13Hur ska man tolka Paulus ord om att Överheten är inordnad av Gud? Många brukar komma dragandes med detta bibel kapitel när vi snackar om kristnas förhållande till staten. Här får ni lite svar på tal.

alternativa tidebönerhär kan du ladda ner vår internet upplaga av alternativa tideböner. Det är en nedbantad version, men innehåller alla böner från boken. Dock inga extra kapitel eller introduktioner. Om du tänkt skriva ut den föreslår vi att du klickar på ”2 sidor per ark” eller liknande i skrivarinställningarna så får ni ut det i vettigt och behändigt format!

Jesu Politik – Här finner du hela John Howard Yoders bok: Jesu Politik, kan verkligen rekomenderas. PDF format.

kröningen av kejsaren och av kristushär är en två sidig PDF kring likheterna mellan Jesus väg och död på korset och hur man krönte en ny kejsare i Rom. Likheterna är slående! Om du funderat över evangeliernas politiska drag lär du vara sugen på att läsa denna. Den innehåller också samtliga ställen i NT som tar upp Guds rike.

Är vi beundrare eller efterföljare? – En liten flyer om att ta sitt kors och följa Fredsfursten. Skriv ut den på båda sidor av ett A4 så blir de snyggt och lättläst.

varför konsensus – En flyer om beslutsfattande i den tidiga församlingen samt en liten guide till hur konsensus går till praktiskt. Skriv ut den på båda sidor av ett A4 så blir de snyggt och lättläst.

Hjälpmedel i kampen – en flyer med texter från den ortodoxa kyrkans tradition kring motstånd.

Kärleksfenomenet – en uppsats från vår vän Holger kring kommunitetsliv i sverige. Mycket rekommenderad.

Kristen anarkism – perifer företeelse eller relevant väg? – en uppsats som anton skrivit där han introducerar kristen anarkism utifrån Jacques Ellul och Vernard Eller. Innehåller också en kortfattad introduktion till anarkismen.

Get your fists in the soil and praise thy lord – en uppsats där kristenunderjordaren daniel behandlar hållbart mode, klädkonsumtion och vårt sätt att se på kläder/smuts/skönhet.

Svarteskerm – Den nya sången video -Nu ligger svarteskerm.s senaste video uppe, den är knacklig, halvsnygg och halvrolig, men budskapet är schysst och vi hoppas att den kan inspirera till ett liv i Jesu efterföljd, eller i alla fall ge dig ett skratt. Filmen går också att se Under Records fliken här uppe.

Fredsfurstens rikeÄr en gammal artikel som elof skrivit, handlar om ickevåld, jesus och vårt förhållande till överheten. Den är ganska daterad och skulle vara i behov av en omformulering/utökning på vissa ställen. Men.. här är den i all sin ofullständighet.

Nationaldagstal – Jonathan blev inbjuden att hålla tal på ett Nationaldagsfirande i Näsåker. I efterhand var det bra om talet fanns tillgängligt online, så här fick det hamna.

LathundVirushelg: Lathund fylld med massa tips och tricks för den som vill arrangera en helg om kristen tro och anarki i Virus-anda.

Dumpsterdiving seminarie – Utkastatet för det seminarium som Rasmus höll i Virustältet på Frizon 2013 om dumpsterdiving.

Flygplatsflygplan:deportation flygbladEtt flygblad som är väldigt bra att dela ut på flygplatser där någon tvångsdeporteras.

13 reaktioner på ”Material

 1. Tack för att ni delar med er av detta! Tidebönsmaterialet kan mycket väl användas i ett försök till kommuitetsliv/aktivistgrupp som vi är på gång med här i Malmö!

  Kejsaren och Kristus… ja, vad återstår att säga…?

  En god påsk önskar jag!

  /andreas

  (Jag har en ny blogg på svenska. det är den angivna adressen här i kommentarfältet. Den gamla engelska är också igång, med ett inlägg om ekonomiska prioriteringar vid ”församlingsplanteringar”)

 2. Andreas: Kul! Lycka till med kommuniteten/aktionsgruppen. Berätta gärna mer någon gång!

  Och tack för vettiga tankar på din blogg!
  Frid

 3. hejhej!
  jag använder likheten om Jesus kröning och kejsarens kröning idag i predikan. Tack! Men jag har sett ett fel i pdf-filen: Det är inte folkmassan som hyllar sarkastiskt i Mark 15:18, det är vakterna. Frid!

 4. Hej jag har precis ”hittat” Kristen underjord och blir så fantastiskt glad av det mesta jag läser här! 🙂

  [Kolla gärna in facebook-gruppen ”Jesus i Centrum” som är en grupp för Kristen gemenskap över samfundsgränserna och ett intresseforum för Husförsamlingar och ”Organic Church”]

 5. hello why do you write all your articles just in swedish? not good for international communication……hope you are doing fine people…miri

 6. Hej jag läste artikeln om romarbrevet 13.
  intresesanta tankar.
  dock var ju kornelius en officer över soldaterna och han var ju from
  apg 10:1-2 så visst kan en kristen jobba inom militären.

 7. Hej

  Beställer gärna två ex av Alla varelser ropar till dig. Till vem skickar jag min adress och var sätter man in pengar?

  Tack så länge

  Mvh
  Carolina

  1. Hej!
   Ledsen för sent svar. Kristen underjord är inte jätteaktivt (just nu bara jag som skriver här) och jag var inte i gamet när boken skrevs. Jag skulle kolla med föreningen Vildåsnan, Kristen Vegetarisk förening.

   http://vildasnan.se/
   Allt gott,
   Trym

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.