Jonathan: Bibelpoddarna du inte vill missa

En fördel med att göra podcast själv är att en blir mer benägen att lyssna på poddar. Jag kom in i gamet rätt sent och började lyssna på klätterpoddar när jag flyttstädade men hittade så småningom fler och fler. I en del texter här har jag tipsat om några politiska poddar jag gillar. Men det finns också en hel del bra teologiskt material.

Mitt äldsta tips är Nomad, en stor brittisk podd inom emerging church rörelsen. De gör många intressanta intervjuer på olika teman.

Nästa tips är the Liturgists, denna är väldigt intressant att lyssna igenom från början eftersom en då får följa poddarnas olika resor ut och in ur den kristna tron. Samtidigt som den dokumenterar poddmakarnas dekonstruktionsprocess.

The Liturgists

Mitt bästa tips för den verkligt bibelvetgirige är Ex-evangelikala teologen Pete Enns och Jared Byas. The Bible for Normal People är en podd som gör engagerande bibliska djupdykningar utifrån enskilda böcker, teman eller med gäster som gjort spännande upptäckter. Framförallt rekommenderas serien ”Pete ruins Exodus”.

The Bible For Normal People

Några honourable mentions:

Exvangeliet har jag inte hunnit lyssna på själv. Men jag har en bra källa som säger att den är lyssningsvärd.

Aten och Jerusalem, Jesusfolket och Jesusfeministpodden är poddar på svenska som du säkert känner till om du läser den här texten.

Behåll hatten på är en lite mer Lutherskt präglad podd med kopplingar till EKHO, ekumeniska grupperna för kristna HBT-personer.

Ched Myers och Elaine Enns podd Bartcast (där undertecknad varit med och gjort mashup) måste också nämnas. Likaså kamraterna i Jesus Radicals som gör podden Iconocast, mest djuplodande intervjuer med rörelseveteraner från USA:t. Men upptäckte i skrivande stund att avsnitt 30 är en intervju med nu hädangångne JAMES CONE!!

Vad lyssnar du på och vad har jag missat? Fyll på i kommentarsfältet.

En reaktion på ”Jonathan: Bibelpoddarna du inte vill missa

  1. ”Inför söndag” som görs av Tobias Hadin bör ju oxå vara med på listan tycker jag. Det är en kyrkoårspodd där Tobias, tillsammans med en gäst, går igenom kommande söndags texter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.