Rasmus: Drömmar och tankar om Guds rike.

Jag drömmer om att gudsriket ska ta plats på jorden. Jag tänker att det är en värld där Guds godhet är det som leder oss. En värld som är rättvis, utan klassklyftor och där miljön, klimatet och planeten mår bra. En värld där vi tar hand om varandra både människor, djur och natur. För alla är vi skapade av Gud och han vill att vi ska ta hand om hans skapelse åt honom. Jag tror att Gudsrike är en anti-kapitalistisk värld utan polis och militär. Där jakten på pengar och våldet har spelat ut sin roll.

Jag vill se Gudsrike komma, men jag tror inte att det är något vi kommer få se om vi bara sitter och väntar. Jag tolkar Jesu undervisning som att han vill att vi ska agera och skapa platser och tillfällen för Guds rike att bryta fram. Det kan vara när vi lovsjunger och ber, men lika gärna när vi blockerar en flyktingdeportation eller står i vägen för maskinerna som ska skövla skog. Jag tror att Guds rike kan bryta fram när vi sår och skördar våra grönsaker, när vi fikar med en kompis eller när vi säljer allt vi äger och ger till de fattiga. Jag tror att Guds rike kommer när vi delar med oss med varandra, när vi delar måltider, verktyg och transporter med varandra. Jag tror att Guds rike bryter fram när vi gör hans vilja.

Men jag tror också att vi kan skymta Guds rike bland icke-kristna, att vi som vet hans vilja kan se när saker görs i linje med den. 

Dock så tror jag att vi är för svaga i oss själv för att bygga gudsriket, jag tror att vi måste hjälpas åt och få hjälp av hjälparen. Jag vet också att vi kommer ta snedsteg och inte alltid orka göra det rätta, men att vi har en förlåtande Gud som ger oss en ny chans att hjälpa till med riket varje gång vi faller. Men även om jag vet att vi tar snedsteg och inte alltid orkar, så är det inte en ursäkt för att inte göra något. Jag tror att vi egentligen skulle orka och kunna göra mycket mer än vi gör och har gjort om vi hjälps åt att göra små och stora saker där gudsriket får synas och om vi slutar leva på världens sätt. Jag tror att vi på riktigt måste gör upp med vilken herre vi tillhör, om det är mammon eller Gud. Jag hoppas och tror att jag en dag ska kunna välja vilken sida jag tillhör och inte bara i ord, för det kan jag säga här och nu att jag vill tillhöra Gud, men jag hoppas att jag en dag ska kunna bestämma mig helt för vilken sida jag vill leva på och att det då märks i kropp och handling. Att jag en dag inte längre är delaktig i sådant som gör världen ont, utan bara lever efter Guds vilja och plan för jorden och världen.

Jag vet inte hur Guds rike kommer bryta fram, men jag har mitt hopp i Jesus och kyrkan och jag tror att det spelar roll hur vi lever våra liv om vi vill se Guds rike komma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.