På gång i Ångermanland: Studiecirkel

Efterföljelse i vardagslivet – studiecirkel i teologi

Att vara en lärljunge innebär att följa Jesus exempel. Men hur gör vi det, konkret i vardagen? Vad innebär det, för vår egen del och för våra liv tillsammans? I församlingen och i samhället? På vilket sätt är rättvisa och jämlikhet kristna värderingar och hur tar vi vara på kallelsen att verka för fred och frihet i samhället?

Under studiecirkeln om efterföljelse i vardagslivet inspireras vi av teologer som gått på djupet med frågor om efterföljelse, kristen tro och samhällsliv. Exempelvis Ickevåldsteologen Annika Spalde (T.ex. Ett brinnande hjärta: Om mystik och engagemang (Cordia förlag, 2007)), Patrik Hagman – docent i politisk teologi (T.ex. ”Om tron. Att söka den djupa verkligheten”, Artos 2018”), Catholic Worker rörelsens grundare Dorothy Day (t.ex. The Reckless Way of Love: Notes on Following Jesus) och Jaques Ellul (T.ex. Anarchy and Christianity.) Vi möts och diskuterar under fem halvdagsträffar för att få bolla och fördjupa oss gemensamt.

Vi som arrangerar är del av nätverket kristen underjord. Vi kommer att organisera träffen så att alla som deltar får höras. Vi värnar om att hålla en inkluderande och respektfull ton, samtidigt som vi försöker låta samtalen ta plats och ha högt i tak. Vid behov hjälps vi åt med barnpassning så att även barnfamiljer kan delta.

Första helgen: Planeringsträff

Andra till femte helgen: Studieträff med utvärdering sista träffen.

Obs! Former m.m. kan komma att ändras. Hör av dig till lange.jonathan(at)protonmail.com om du är intresserad av att delta.

En reaktion på ”På gång i Ångermanland: Studiecirkel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.