Rasmus: Hur stor är din klimatpåverkan?

Som de flesta av er redan vet så håller vi på att förstöra den här jorden som vi fick att förvalta av Gud.

I söndags så såg jag första avsnittet av Storuman forever, som egentligen går på tisdagar. Storuman forever är ett program av och med Heidi Andersson (armbryterskan från ensamheten) och Björn Ferry (fd skidskytt) som är gifta och bor i Storuman. De har bestämt sig för att leva ett fosilfritt liv senast 2025 och i programmet så försöker de få med resten av Storumans kommun på samma spår. I programmet så utmanar de några av deras vänner och grannar att vara med i en tävling mellan Heidi och Björn. Tävlingen går ut på att det lag som minskar sitt totala utsläpp mest under tre månader. Så för att veta hur mycket de släpper ut nu så gör de ett test för att se den mängd koldioxid de släpper ut på ett år.

Samma test kan man göra på klimatkontot.se även om det inte täcker in allt så ger det en ganska bra fingervisning om hur mycket koldioxid man släpper ut. Dessutom så kan man få lite tips på vad man kan göra för att minska mängden efter att man gjort klart testet.

Så, se programmet, gör testet, se hur mycket du släpper ut och försök att göra något åt det!

En reaktion på ”Rasmus: Hur stor är din klimatpåverkan?

  1. Tänker på hur klimatpåverkan hänger ihop med andra dominansmekanismer, t.ex. jämlikhet: Fattigdom är dåligt för klimatet p.g.a. minskade möjligheter för individer att välja bättre alternativ. Rikedom är dåligt p.g.a. ökade och ohållbara konsumtionsmönster. Köttkonsumtion som står för hela 20% av global klimatpåverkan beror både av att människo-samhällets dominans över djuren, och patriarkala strukturer där manlighet, köttätande och djurdödande tydligt hänger ihop.

    Klicka för att komma åt ADAMS,+Carol+J.+Sexual+Politics+of+Meat,+a+feminist-vegetarian+critical+theory.pdf

    Storuman forever ska bli kul att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.