April, april! : Ekmans helomvändning

Den senaste tiden har det skrivits mycket i kristen media om hur Ulf Ekman lämnat Livets Ords församling i Uppsala och kommit ut som katolik. Helomvändningen chockade hela kristenheten och reste hetsiga frågor om vad verklig enhet består i, vem som är välkommen till nattvardsbordet och hur vi ska se på auktoriteter och patriarker.

 

En sak som inte fått utrymme i debatten är att Uffe nuförtiden inte bara kallar sig katolik utan också – hör och häpna – anarkist! Han har börjat svänga sig med begreppet ”Godarchy” eftersom ”Gud är den högste (Upp 5:12-14), eftersom vi är kallade till tjänare (1 Kor 9:19; Gal 5:13) och vår lojalitet till Gud (Apg 5:29) och det himmelska medborgarskapet är viktigare än allt annat (Fil 3:20)”. Uttalanden om påvlig successionsordning tar han tillbaka eftersom vi alla är del av ”ett utvalt släkte, kungar och präster, ett heligt folk, Guds eget folk som ska förkunna hans storverk” (1 Petr 2:9)

(Underjordens egen Micael hade ett långt samtal med Uffe för ett tag sedan och det var då allt detta kom fram.)

Därför känns det som ett helt naturligt steg att välkomna Ulf Ekman som ny bloggare här på underjorden, vi andra underjordare hoppas du ska trivas bland oss under Lammets flagga!

 

Kristen underjord gnm Alice

 

 

7 reaktioner på ”April, april! : Ekmans helomvändning

    1. Tack Ulf! Klicka på fliken ”skriv på underjorden” så löser vi det (om du nu är the real Uffe, med dagens datum kan en inte vara säker på nånting)

      frid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.