Alice: Du ska va president

I och med presidentbesöket igår så dekorerade en gatukonstnär huvudena på olika statyer i Stockholm med orangea huvor. Detta var en solidaritetsgärning för fångarna i guantanamo och det finns grymma bilder på Street Art Utopias hemsida:

http://www.streetartutopia.com/?p=12525

 Ofog var igång också och uppmärksammade de rättsvidrigheter som Obama har makt att upprätthålla eller avsluta. På medborgarplatsen i Stockholm dukades det upp till en bjudning med presidenten själv (i plast visserligen). I Vlad Tepes anda intogs middagen bland burar med guantanamo-fångar, samt en bur med Manning och Snowden. Middagen bestod av näringslösning precis som för de hungerstrejkande fångarna i guantanamo.

Foton finns på Ofogs flickr-sida: http://www.flickr.com/photos/ofog/

 

Värt att komma ihåg i all presidentuppståndelse är att president-platsen bara är en plats i ett system som i sig fungerar dåligt. Vem som är president påverkar (vi minns Bush och måste erkänna att det blivit bättre) men bara till en viss del. Obama har nyss intagit platsen i en trögrörlig och klumpig bulldozer vid namn USA som med gasen i botten och bensintanken full utav tillväxtmaniska oljebolag och ekonomer prejar ned människor och ekosystem allteftersom marknaden kräver det. Oavsett vem som sitter vid ratten är det svårt att göra något gott i den positionen, det är bara det att föraren hålls ansvarig för offren längs vägen. Trots att riktningen som maskinen kör i stakades ut för länge sen och att bara motorvägar är farbara med ett sånt vidunder.

Min poäng är att samhällsapparaten behöver byggas om för att problemen med Guantanamo, eller kriget i Syrien för den delen kan slutgiltigt lösas och liknande problem inte ska uppstå igen. Obama är ingen frälsare och inte heller mer djävul än någon annan.

Men misströsta inte vänner, ett annat Rike är på väg.

Bed och arbeta och förlora aldrig hoppet.

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s