Pingst!

I söndags var det pingstdagen, själv glömde jag det och kollade på film hela dagen men det är en dag att fira egentligen. Så vi kan väl göra bakläxan och kika lite på texterna i efterhand.

Alltså. Detta är dagen då de skräckslagna och förvirrade lärjungarna äntligen vänat, bett och svettats klart inne det lilla rummet i Jerusalem, då äntligen kommer det som Jesus lovat, Anden, Guds hjälpare till dem. Fega harkrankar väcks till liv och blir helgalna vitten (Apg 2:13) som inte kan hålla tyst om det glada budskapet.

Alla fylldes av Helig Ande och började tala andra tungomål, med de ord som Anden ingav dem.

Vänta, vad hände där? Pingsten doftar anti-nationalism. Anden går över alla språkbarriärer och enar de troende till ett folk, en kropp. Yea! Bättre än högtiden som firas om två veckor. Skönt, vi kristna kan ha en egen o-nationaldag. Fira dagen då gränserna tappade sin betydelse och Gud grep in och inbjöd oss att laga jorden tillsammans med henom.Oavsett bakrgrund. Oavsett status. Oavsett fysiskskt eller mentalt hälsotillstånd.

Vidare.

Alla människor bävade: många under och tecken gjordes genom apostlarna. De troende fortsatte att samlas och hade allting gemensamt. De sålde allt vad de ägde och hade och delade ut åt alla, efter vars och ens behov. De höll samman och möttes varje dag troget i templet, och i hemmen bröt de brödet och höll måltid med varandra i jublande, uppriktig glädje.

Nämen! Egendomsgemenskap och under. Allmänt beroende av Gud och människor. Det här  andas hopp. Bra texter. Glad pingst hörni! Nästa år tror jag att jag ska fira lite mer ordentligt.

Under tiden, Låt ropen skalla, Guds ande är utgiven år alla!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.