Rasmus: Ett blogg tips!

Tänkte bara lite kort passa på att tipsa om en väldigt intressant blogg som Kristenunderjordaren Jonathan Wiksten driver. Kolla in den här!

Annonser

19 reaktioner på ”Rasmus: Ett blogg tips!

 1. Hej, hej! (Den är kommentaren har inget med inlägget att göra)
  Jag har bara en (liten) fråga som typ alltid dyker upp när jag läser här.
  Hur kommer det sig att det är så många män och så få kvinnor som skriver på denna blogg? Har tanken slagit er att det är lite ofräscht? Vet inte alls med vilka grunder ni rekryterar skribenter men det vore intressant att veta lite hur ni tänker kring detta?
  Puss!

  1. hej madde! vi är pinsamt medvetna om denna snedfördelning (tror elof skrivit ett inlägg om problemet här för något år sen), och vill gärna få in fler kvinnor! sugen?

  2. Heja Madde! Detta har jag också undrat. Länge.

   Det är ju inte så att världen lider brist på kristna systemkritiker som är kvinnor och gillar att skriva. Så varför snedfördelning om underjordens skribenter tänkt på detta i år? <– Fråga riktad till Anton.

   Micael & övriga underjorden: Gör något då.

   Kärlek /Elin

   1. Om du är sugen på att börja skriva så är du välkommen. 🙂 När jag började skriva på bloggen så pratade jag med Elof och fick en inbjudan till bloggen. Iallafall jag går inte direkt runt och frågar folk om dom är sugna på att börja blogga på sidan, utan jag tänker att det är ett initiativ som måste komma från den som vill börja blogga. Vilket kan vara en av orsakerna till att fördelningen är som den är.

   2. jag vill inte bara säga att du är välkommen att skriva, eller att du får, utan inbjuda dig: vill du skriva hos oss på kristen underjord elin?

   3. hej elin! bra fråga, som jag inte har något tydligt och bra svar på. ett kan vara minskat engagemang från min sida gällande bloggen, dess skribenter och innehåll. jag har helt enkelt prioriterat annat senaste året, och inte gjort mkt åt sakernas tillstånd (=lathet). jag håller ju med dig i att det är snett och inte går i linje med vad vi hoppas och vill att kristen underjord ska vara. ska fundera på hur vi kan göra för att förändra detta och få en bättre fördelning bland våra skribenter, för jag tycker trots mitt låga engagemang senaste året att underjorden har ett viktigt perspektiv att bidra med.

    fred
    /a

  3. Yo. såg först nu detta samtal!

   du har såklart helt rätt madde det är ofräscht. Förklaringen (men inte undanflykten) ligger nog i det som redan framkommit lite, dels att jag när jag öppna upp bloggen för fler röster aldrig aktivt sökte folk utan dom frågade mig, nångång har jag frågat gäst skribenter om att skriva men då gjorde jag det 50/50 på genusfronten..

   under de senaste två åren har jag inte skrivit eller drivit kristen underjord alls därav inte heller någon initiativ till att fråga efter fler skribenter.

   Att frågan behöver komma tror jag också är som det är, alltså att det är svårt att ställa frågan ”får jag börja blogga på kristen underjord”. Jag har nog aldrig reflekterat över att nån skulle vilja skriva här. Dock hade jag för några år sedan frågan ute till flera folk som identifierar sig som kvinnor om de inte ville börja skriva för underjorden, ingen nappa, tillslut kom maja med.

 2. Fint att höra att ni är medvetna om saken:).
  Ibland är det dock inte bara tanken som räknas.
  Tyvärr är det nog rätt sällsynt att kvinnor skulle ge förslag på sig själva som skribenter. Så kan vara bra att tänka på att det går att fråga. Inte så svårt som det kan verka.

  Jag är inte direkt en sån som skriver grejer, men jag tycker verkligen det vore kul om Elin skulle skriva här:)

  (Har lite svårt för att skriva kommentarer så här för det kan lätt uppfattas som att det är skrivet i tjurig ton, men så är inte fallet.)
  Kärlek!

  1. Varför inte utmana dig och börja skriva lite? ELin får självklart gärna skriva här om hon vill! verkligen.

   ang att låta som du har tjurig ton, ingen fara, du sätter fingret på en viktig sak och som du säger medvetenhet är inte det som räknas faktiskt… utan omvändelse är det som behövs!

   tack för tillrättavisningen

   1. Alltså inte för att vilja vara den som påpekar det uppenbara tråkiga i din kommentar här. Men exakt hur ska hon ”utmana sig själv” genom att skriva här?

    Det sättet att uttrycka sig på är oerhört nedlåtande och luktar lite uppfyllt av manlig hegemoni.
    Och är lite väl mycket ”lilla gumman”-härskarteknik.
    No offense intended, Du kanske inte alls menade att låta som du gör.
    Men varför inte ”utmana” dig själv lite och tänka på hegemonin och allt det här.

    Det kan sägas vara bara en kommentar i förbifarten. Men just i det här sammanhanget, den här väldigt relevanta diskussionen, så blir det väldigt väldigt fel.

    Jag kom hit via Poppelins och Jonathans blogginlägg – väldigt bra.
    Och en tanke som slår mig är att jag inte heller hade känt mig så sugen på att nappa på ditt ”erbjudande” om det varit riktat till mig.
    Menar inte att låta sarkastisk egentligen. Men det är dagsens sanning.

    1. Och för att förtydliga vad jag menar så säger jag så här:
     När/om du ser blint på hur du har uttryckt dig, och när du uttrycker dig så som du gör. Då blir du en del av problemet som du proklamerar dig vara emot:

     ”ang att låta som du har tjurig ton, ingen fara, du sätter fingret på en viktig sak och som du säger medvetenhet är inte det som räknas faktiskt… utan omvändelse är det som behövs”

     För visst är det medvetenhet som behövs. Och gärningar. För även om det kan vara ”tron allena” så är gärningarna det som syns och räknas.

     Allt gott! Sorry om det här låter som en hate-fest. Se det mer som att du blev en posterboy för problemet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.