Billström avgå!

Skriv på namninsamlingen för Tobias Billströms avgång som migrationsminister!

Namninsamlingen syftar också till att få resterande partier att göra en misstroendeförklaring gentemot Billström.

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7518

Anledningen till detta är den migrations politik som Moderaterna och Billström för i regeringen och för de smygrasistiska uttalandena Billström gjort. Lite exempel på vad han sagt finns här, här och här.

Peace!

4 reaktioner på ”Billström avgå!

  1. För det första så vet jag inte om alla som skriver här kallar sig för anarkister. Men jag gör det, och ja jag tycker att en namninsamling går ihop med de tankar jag har kring anarkism. Då jag är pacifist så tror jag inte på en våldsrevolution som ska störta staten. Utan jag tror mer på att underkuva statens förtroende och legimitet*, och då är en namninsamling som syftar till att få iaf en minister att avgå ett sätt att göra det på.

    *Jag tror även på att börja bygga nya system samtidigt som staten förlorar i kraft så att inte någon ”stark” person kommer och tar över och blir diktator. Utan att man börjar bygga alternativa gemenskaper som är öppna för alla.

  2. Tack Rasmus. Jag tänkte att själva namninsamlingen i sig ger staten för mycket legitimitet, det är ju inte alls säkert att det blir bättre när Billström är borta. Viktigt att bygga alternativ som du skriver. Allt gott!

  3. Ja, det finns ju viss risk att man legitimerar systemet genom att använda namninsamling. Men jag tänker att så länge det inte är det enda man gör för att förändra så är det okej att använda systemets vägar också. Försöka jobba på flera fronter helt enkelt.

    Sen om det blir bättre om Billström försvinner vet jag egentligen inte, men det är värt ett försök 😉 och kommer det nån sämre efter så får vi väl försöka få bort den med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.