Demonstration för flyktingbarnen utanför Riksdagen imorgon!

Facebookeventets beskrivning:

Demonstration på onsdag 18:30 på Mynttorget, Stockholm, för att Migrationsminister Tobias Billström ska agera för att säkerställa att barns asylprocess är rättssäker och beaktar barns bästa.

Den senaste tiden har media uppmärksammat om flera fall där Migrationsverket, den myndighet där Tobias Billström(M) är ansvarig minister, beslutat att utvisa flera barn trots att det uppenbart står i strid med vad är barnets bästa. Detta kan vi se i fallen med Ali 15år, Ali 18 år, Haddile och Viola. Men det finns en mängd barn som far illa på grund av det sätt som migrationsverket styrs av ansvarig minister, Tobias Billström.

Vi hör dagligen om fler och fler fall där ensamkommande barn tvingas gömma sig i rädsla för att utvisas till länder som Italien. Vi hör samtidigt hur polisen trappar upp jakten på dessa barn genom att göra tillslag på skolor, systematiskt begära legitmation av barn på gator och torg samt ligga i bakhåll efter idrottsträningar och liknande. Vi anser att det gått för långt och att politiken måste förändras.

Vi vill att Tobias Billström tar ansvar för att skydda barn på flykt från att råka illa ut. Vi vill markera för den ansvariga ministern att migrationsverket inte jobbar på ett sätt som följer våra värderingar eller sätter barnens bästa i centrum.

Moderaterna, ledda av Tobias Billström i migrationsfrågorna, behöver övertygas om att riksdagen måste fatta en rad beslut för att säkerställa att barn inte far illa.

Vi föreslår därför följande krav under demonstrationen:

– Stoppa genast utvisningar av barn till Italien och Malta (Dessa länder har ett undermåligt mottagande av minderåriga där basala behov inte tillgodoses)

– Undanta barn som grupp från Dublinförordningen (vilket låter barn få söka asyl direkt i Sverige, hellre än att de skickas runt mellan länder som vägrar ta ansvar)

– Gör Barnkonventionen till lag (för att öka statusen av barns rättigheter i rättsprocesser)

—–Om Dessa Mina Minsta:

Dessa mina minsta är ett aktionsbaserat kristet nätverk som vill verka för en flyktingpolitik som välkomnar. Vi använder ickevåld och uppmuntrar till en mångfald av metoder och idéer.

För mer info: http://www.dessaminaminsta.se

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s