Jonathan och Micael: Öppet brev till migrationsminister Tobias Billström

Hej!
En femtonåring borde spela fotboll, umgås med sina vänner och lära sig hur världen och samhället fungerar. Ali som nu hotas med utvisning på grund av Dublinförordningen har helt andra erfarenheter med sig. Istället för att göra det en femtonåring borde få göra måste han bearbeta minnena av att bli misshandlad av Italiensk gränspolis och en våldtäkt i ett flyktingläger. Ali vårdas nu på BUP, och när han fick besked om utvisningen tog han det så hårt att han sydde ihop sin egen mun som en tyst protest.

Dublinförordningen och EU-samarbetet bygger på gemensamt förtroende, men ett förtroende kräver också att båda parter tar ansvar. Hur kan vi ha förtroende för att Alis fall kommer att behandlas på ett rättsäkert och tryggt sätt, utan att nya övergrepp begås, när detta hänt i ett annat EU-land? Migrationsverkets bedömning i det här fallet är att det behövs en ny prövning, men gränspolisen planerar ändå att utföra utvisningen. Vi kräver därför att alla instanser gör allt som står i deras makt för att stoppa Alis utvisning..

Alis fall är tyvärr bara ett i mängden av uppslitande berättelser om hur människors liv slås sönder av en inhuman migrationspolitik. Dublinförordningen ger människor möjlighet till prövning, men allt för många människor fastnar mellan stolarna och utvisas till EU-länder som har en väldokumenterat oansvarig migrationspolitik som upprepat kränker människovärdet. Det behöver ske en förändring, demokratiska länder kan inte acceptera vilka orättvisor som helst. Vi kräver att Sverige går i bräschen för en ansvarig migrationspolitik som tar hänsyn till människovärdet och inte accepterar övergrepp och att människor misshandlas.

Med Vänliga Hälsningar
Jonathan Wiksten & Micael Grenholm

Bakgrund: Ekot, Aftonbladet, Jonas Bergström.

Se även Alice Häggs fantastiska insändare i Dagen.

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s