Micael: Älska sönder Migrationsverkets dödsdomar

 

Deportation

Deportation


Khaled Khodena
från Irak sökte asyl i Sverige eftersom han tillhörde den utsatta religiösa minoriteten ezidi och eftersom han hade hjälpt den amerikanska militärmakten, vilket sågs med onda ögon från irakiska terrorister. Migrationsverket trodde honom inte och utvisade honom. Kort därefter, oktober 2011, blev Khodena halshuggen av terroristerna. Han lämnade efter sig en sex månader gammal son.

Pastorn och regimkritikern Jean Kabuidibuidi sattes i förvar i 131 dagar och och utvisades till slut i februari 2012 till Kinshasa trots högljudda protester eftersom regimen jagade honom. Migrationsverket ville också utvisa sin familj men de gömde sig. I Kinshasa blev Jean fängslad och torterad av säkerhetspolisen och var nära döden. Han lyckades dock återvända till Sverige och är idag en ivrig kritiker mot svensk migrationspolitik.

I tisdags utvisades Ayad Raheem till Irak. Detta trots att han har fått mordhot från terrorister som vet att han är påväg att utvisas. Dessutom har Ayad en arresteringsorder från den Irakiska staten. Han är misstänkt för ett terrorbrott den 13 januari trots att han befann sig i Sverige vid den tiden.

Man tycker ju att de borde ge sig snart men dödsmaskineriet fortsätter.

Två iranska kvinnor som konverterat från islam till kristendomen har nyligen satts i förvar och hotas att avvisas. Eftersom konverterade kristna hotas med avrättning i Iran är deras liv i allvarlig fara. Migrationsverket gjorde sitt eget lilla test om de verkligen var kristna som innehöll frågor som till och med deras egen pastor hade svårt att svara på, sedan beslöt Migrationsverket att de ska avrättas.

Men! Mitt i all denna ondska och brutalitet är det viktigt att vi står upp för kärlek och ljus. I morse var jag galet arg på regeringen på grund av detta, men jag insåg att vi inte ska låta solen gå ner över vår vrede utan älska våra fiender och välsigna de som förföljer våra syskon, hur smärtsamt och jobbigt det än är. För Jesu väg är ickevåldets och försoningens väg. Låt oss be och arbeta för omvändelse.

Annonser

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s