Bartertown

Som ni säkert vet så styr pengar allt i dagens samhälle. Pengar har blivit den moderna människans Gud. Pengar tillbes av människor med massa olika bakgrunder.

Även i kyrkan och bland oss kristna har avguden pengar tagit sig in.  Det här med pengar och att ha pengar som sin gud pratar Jesus om i matt 6:24 ”Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och Pengar (mammon)!

Vi i kristenunderjord strävar efter att följa Jesus och att han är vår enda Gud. Och ett sätt som vi praktiserar bibelversen ovan är genom Bartertown.

Bartertown är en byteshandel som vi driver på festivalen frizon i kombination med Virustälet. I Bartertown saknar pengar värde, här fungerar det istället så att du tar en sak du vill ha och lämnar en annan som du inte vill ha kvar. Så du som ska till frizon, kolla igenom förråden och garderoben och ta med dig det du inte längre vill ha och byt till dig något nytt. Då bygger vi ett nytt system som är jämlikt och som är bra för miljön.

 

Låt oss krossa babylon genom att leva ut Gudsrike här och nu!

Annonser

4 kommentarer

  1. Yeah!!! 😀

  2. Hej fina virus-människor! En liten försiktig fråga inför frizon. Det är så att jag knåpade ihop en tavla för nån vecka sedan på temat anti-nationalism i storlek A2-ish. Just nu står den skäms hemma i källaren. Vill ni låna/ha den som del av inredningen i virus?
    Plockar med den isåfall.
    Allt gott!
    /Alice


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s