Förena bön och politik!

Tankekartan som jag till viss del råkade blockera i klippet

Tankekartan som jag till viss del råkade blockera i klippet. Börja där uppe och följ klockan.

Jesu budskap var politiskt, eftersom det centrerade kring Guds Rike. Detta Rike är inte av denna världen utan det är ickevåldsligt och rättfärdigt, därmed råder fred och rättvisa. Det beror på att Riket är himmelskt, det är ett Himmelrike, och varje kyrka ska vara en Himmelrikets ambassad som representerar hemlandets fredliga och rättvisa politik.

Bön är nödvändigt för att detts ska ske, Jesus uppmanade ju oss att be ”Låt ditt rike komma, låt din vilja ske på jorden såsom i himlen.” (Matt 6:10). För att Guds Rike ska spridas måste Gud regera, och regim kräver handling – att Gud gör saker helt enkelt. När Han gör saker har vi per automatik med det övernaturliga att göra, Bibeln gör en synonym mellan Gudsgärningar och underverk (Ps 77:12). När Guds Rikes fred och rättvisa sprids i kraften av underverk blir resultaten mycket bättre än om vi gör det i mänsklig kraft, och därför ser vi så många exempel på när detta sker i Bibeln, till exempel det mirakulösa uttåget ur Egypten eller Jesu matunder.

Slutsats: Bön och politik inte bara berikar varandra, utan är beroende av varandra.

Annonser

1 kommentar

  1. […] och utbreder fred och rättvisa just för att fred och rättvisa råder i Himlen. Det var det mitt förra blogginlägg handlade […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s