Sammankomst i Pingst

När det ändå tipsas vill jag påminna om Sammankomsten i Pingst på Alsike kloster utanför Uppsala. Att prata om hur vi som kristna kan göra motstånd i Jesus anda mot Sveriges (och Europas) asylpolitik känns möjligtvis mer angeläget än någonsin. Ett sådant sätt är fristäderna – gemenskaper/platser där alla får asyl. Oavsett etnicitet, anledningen varför man flytt, hudfärg, status och så vidare. Det är klart att kyrkan kan göra skillnad (vi är ju jordens salt).

På Sammankomsten deltar, förutom helgeandssystrarna som haft sina dörrar öppna för flyktingar i nöd sedan 1970-talet, Bo Nylund som hjälpt asylsökande i många år. Men vi gör dagen tillsammans. Tryck på bilden så får du veta mer.

Instickare från Micael: Om du inte kan ta dig till Alsike så tipsar Per Herngren om följande evenemang samma dag:

Välkommen på pingstmässa!
Pingstsöndagen 27 maj 2012 kl 14-21.

Vi bjuds in till nattvard, sång och ickevåld på SAAB Microwave. Vi använder olika former av bön: tyst, läsning, civil olydnad, samt vin- och fikonträdsplantering – som växer upp ur (Kristna) Underjorden

http://ickevald.net/plogbill/pingst.htm

Mässan hålls på krigsradarföretaget SAAB Micowaves område i Mölndal. Som en del av mässan planterar vi vinstockar och fikonträd. Mässan hålls på båda sidor om stängslet på SAAB Microwave. SAAB Microwave är världens femte största krigsradarföretag och levererade bland annat till irakkrigen. De som väljer att gå över stängslet och plantera vinstockar och fikonträd blir möjligen gripna av vakt och polis. Vi undviker protest och negativa budskap.

Annonser

1 kommentar

  1. […] Kristen Underjord tipsar om sammankomsten i Alsike Kloster, https://kristenunderjord.wordpress.com/2012/05/09/sammankomst-i-pingst/ […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s