Micael: Ingen nyhet att Sverige har blod på sina händer. #saudivapen

image

Att den människorättskränkande diktaturen Saudiarabien är en storköpare av svenska vapen är känt sedan länge (2,86 miljarder kronor 2011), så det är inte förvånande att höra att vi dessutom hjälper dem bygga upp en egen vapenindustri. Nyheten är inte att vi säljer vapen till Saudiarabien – det har vi gjort i flera år – utan att vi hjälper dem bygga egna vapen. Hårfin skillnad. Den svenska staten har haft blod på sina händer i flera år. Men det är ju alltid bra att det aktualiseras.

Man skulle kunna hoppas att det var en ond mardröm att våra skattepengar går till vapen i en diktatur samtidigt som biståndet till fattiga länder urholkas, men så ser det ut i Sverige 2012. Stoppa dödsexporten till diktaturer och människorättskränkande regimer! Här är tips på vad du kan göra.

SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SR, SRDN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD, SvDSVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVT, SVTSydsvenskan, Dagen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.