Mailaktion för att politikerna ska hjälpa pastor Jean!

Bild att sprida på Facebook

Bild att sprida på Facebook

HÄR är ett facebookevent till denna aktion som man kan sprida!

Kontakta en riksdagsledamot och kräv att de agerar för att Jean ska hamna i säkerhet. Om du inte vet vem du ska kontakta, gå in på http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Valkrets1/ och välj en ledamot från ditt närområde. På denna länk finns telefonnummer såväl som epostadresser till alla ledamöter.
Mall till att ringa sin riksdagsledamot
Presentera dig. Berätta att du läst om Jean Kabuidibuidi. Säg vad du tycker om fallet. Fråga vad de kan göra. Kräv att han ska hamna i säkerhet. Kräv att ingen ska behöva hamna i en liknande situation. Kräv att Migrationsverket inte ska lämna utvisade individer i sticket utan garantera genom noggrann uppföljning att ingen utvisas till människovidriga förhållanden.
Mall till att maila sin riksdagledamot
Hej!
Jag skriver angående pastor Jean Kabuidibuidi som utvisades från Sverige natten till fredag den 24 februari till Kinshasa. Det svenska migrationsverket hade inte beviljat honom asyl trots att han kritiserat Kongos regim i predikningar, med argumentet att de inte ansåg att det fanns en fara för honom att befinna sig i Kinshasa. När han kom dit blev han dock utsatt för tortyr och misshandel så att han enligt honom själv var ”nära döden”. Spåren av tortyren går att se på de bilder som finns här:  https://kristenunderjord.wordpress.com/2012/02/28/pressmeddelande-bilderna-som-visar-att-pastor-jean-utsatts-for-tortyr-obs-starka-bilder/
Om pastor Jean Kabuidibuidi har utsatts för tortyr är det ett tydligt brott mot Utlänningslagen kap 12 §1:
”Avvisning och utvisning av en utlänning får aldrig verkställas till ett land om det finns skälig anledning att anta att- utlänningen där skulle vara i fara att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning, eller – utlänningen inte är skyddad i det landet mot att sändas vidare till ett land där utlänningen skulle vara i sådan fara.”
Jag skulle vilja att du tar upp och pratar om pastor Jean i samtal med både dina partikamrater och med andra riksdagsledamöter du möter. Gör det du kan för att Jean ska hamna i säkerhet och för att ingen annan ska behöva hamna i en liknande situation. Jag kräver en humanare flyktingpolitik med noggrann uppföljning! Jag är oerhört bekymrad över att många riksdagsledamöter, genom sin tystnad, ställer sig bakom behandlingen av Jean och den politik som möjliggör en sådan här behandling.
Vänlig hälsning,
[ditt namn]
Annonser

1 kommentar

  1. Tips från Lobbyn: Detta är en typiskt bra grej att maila Kristdemokrater om, opinionen är nog mer välvilligt inställd till asylrätt, de sitter i den bekväma positionen att de kan ta ut svängarna mer. Att det är en pastor som råkat illa ut är en human intrest grej som är svårare för KD att ignorera än för centern. Det är så lobbyister tänker :/

    Allt gott från Bryssel


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s