Tänd ett ljus och be för #blockad

Inatt kommer årets andra massdeportation till Irak att genomföras, troligtvis från Göteborg. Som vanligt kommer tiotals människor att med tvång föras ombord på ett specialchartrat plan. De har suttit inspärrade på förvarsenheter runtom i landet efter att ha gripits i olika situationer. Det handlar om människor som har levt i Sverige under en lång period, människor som arbetar, studerar, har skaffat familj och på annat sätt förankrat sig i samhället.

Om du inte kan delta i att rent fysiskt försöka stoppa avvisningen kan du ändå visa ditt stöd!

TÄND ETT LJUS utomhus där du befinner dig (på t.ex. ett torg, en gata, i en trappuppgång) tillsammans med en lapp/skylt/budskap, t.ex:


IDAG SKER EN MASSDEPORTATION!
DETTA LJUS BRINNER FÖR DE MÄNNISKOR SOM INATT MOT SIN VILJA UTVISAS FRÅN SVERIGE TILL KRIGETS IRAK.

Eller tänd ett hav av ljus tillsammans. Eller sätt upp en lapp där du jobbar/studerar/hänger/bor. Eller gör något helt annat.

Fota gärna det du gör och maila till antidep@gmail.com eller lägg upp på Facebookeventet.

Numera körs de förvarstagna irakiska flyktingar som saknar pass till irakiska ambassaden i Stockholm. Personalen på ambassaden pressar dem att skriva under papper som sedan används som tillfälliga resedokument vid tvångsutvisningar. Ambassadpersonal, i nära samarbete med polis, tvingar flyktingarna att skriva under med hot om att tvångsutvisningen kan genomföras även utan giltiga resedokument eller att personen kommer att sitta i förvar tills den skriver under papperen. Dessa maffiametoder är en ny strategi vid massdeporteringarna av irakiska flyktingar.

Förra året deporterades flera tusen flyktingar från Sverige, varav ca 400 från Skåne. Det som sker är en massdeportation även om det framställs som enskilda utvisningar eller utvisningar av mindre grupper. Att låsa in flyktingar i förvar och sedan utvisa dem vid olika tillfällen med vanligt flyg eller chartrade plan är ett effektivt sätt att dölja denna pågående massdeportation.

Vi måste stoppa systematiska enskilda eller gruppdeportationer och inlåsning av flyktingar i förvar!

Och be ihärdigt för blockaden! För er som ska delta i den finn förslag på bön här, skriven av Elof.

Kolla också in denna sorgliga Dagenartikel.

UPPDATERING: Det här är vidrigt, bussbolaget Västtrafik stänger av den hållplats som är närmast Sagaåsens förvar där de som ska tvångsdeporteras sitter!!! Protestera för allt i världen, Jonas Bergström har tips på mail man kan skicka till dem.

Annonser

2 kommentarer

  1. Reblogged this on Thou Shalt Be Cool.

  2. […] Från Kristen Underjord […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s