Micael: Hungersnöd i Sverige?!

Nä… en hungersnöd i Sverige är inte så sannolik. Inte ens om vi drabbas av torka. Krisen på Afrikas horn beror nämligen inte bara på torkan utan på att samhället fungerar så dåligt. Diakonia jobbar därför både med katastrofhjälp som räddar liv och långsiktiga insatser som förhindrar framtida katastrofer. Stöd arbetet här.

Filmen är gjord av Diakonias aktivistgrupp i Uppsala.

Diakonia skriver:

TACK alla som gett en gåva till Afrikas horn
Gensvaret från Diakonias givare med anledning av svälten på Afrikas horn är fantastiskt. Vi har hittills samlat in cirka tre miljoner kr. Pengarna gör nu stor nytta för att rädda och bygga upp liv i Somalia och Kenya.

Här räddar din gåva liv
Kenya: 1 miljon kr, främst till befolkning på landsbygden som drabbats av torkan och svälten.

Norra Somalia: 1 miljon kr från Radiohjälpen samt 500 000 av Diakonias insamlade medel till internflyktingar samt herdebefolkning som drabbats av torkan och svälten.

Centrala Somalia: 800 000 kr till internflyktingar, både nyanlända och familjer som just kommit från södra Somalia.

Somalia och Kenya: Genom ACT Alliance där Diakonia nu är medlem in med 600 000 kr som kommer att användas både i Somalia och i flyktinglägret Dadaab i Kenya. Det är Lutheran World Federation som rent praktiskt står för hjälpinsatserna.

Filminspelningen

Filminspelningen

Att förebygga katastrofer
Diakonia arbetar med bistånd på ett annorlunda sätt. Vi gör det långsiktigt och med en tydlig lokal förankring. Genom vårt stöd kan människor själva ta sig ur fattigdom och förtryck. Detta arbete vet vi förändrar världen. Och det gör människor bättre rustade när en katastrof slår till.

När katastrofen är ett faktum förändras vårt arbetssätt och vi fokuserar på att rädda liv. Men i takt med att vardagen återvänder fasas den humanitära hjälpen in i det långsiktiga arbetet för mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet, fred och rättvisa.

Återigen, stöd arbetet här.

Hägglund på G

Hägglund på G

Annonser

1 kommentar

  1. Det är dags att på allvar göra allvar av anarkismen Jesus propagerar för vi måste UT i kampen fyllas av helig ande och bli eldsjälar, människan är INTE fri under sådana makthavare vi har inte frihet under kapitalismen och hierkarier vi måste slå tillbaka med alla medel som bjuds för att STOPPA makten från att beröva människor deras frihet och får slava och lida, sjuka kastas ut och hamnar i tragedier så om ni verkligen menar allvar så är det dags nu för verklig ANARKI och tillsammans är vi starka med GUD för JESUS ÄR MED det vet vi, det är rätt att störta makterna står i skriften och den tiden är nu och det har jag redan påtalat för makthavarna men vi måste visa att vi menar allvar och KAN störta makterna. Det bara måste göras eftersom att läget är katastrofalt nu synnerligen ALLVARLIGT. Folktes sanna befrielse kommer genom anarki! Stå upp bröder och systrar ni vet vad som MÅSTE göras, det är handlingskraft som gäller och vi är MÅNGA TILLSAMMANS ÄR VI STARKA Så upp till KAMP NU! Hör KALLET och UPPMANINGEN det här är striden nu! FÖR FOLKETS BÄSTA!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s