Operation Rädda Ganna

”Kongopastorn” Jean Kabuidibuidi utvisades inte idag, det innebär mer tid att förhandla med polisen och Migrationsverket, men eftersom utvisningen lär ske om bara ett par dagar får vi inte slappna av. I en intervju med Världen idag säger Jean:

Beslutet innebär slutet för mitt liv och jag bönfaller Migrationsverket att återigen se över min situation, granska alla dokument som de tidigare har fått i mitt fall. De innehåller fakta som borde få dem att fatta ett annat beslut. I Kongo är det död som möter mig, inget annat.

Anton, Jonas och Fredrik var tre kristna underjordare som tagit sig ända från Örebro för att demonstrera mot och blockera deportationen. Det behövdes alltså inte idag visade det sig, men de fick snacka lite med Jean, och de beskrev honom som rätt deppad.

Därefter tog sig dessa tillsammans med ett gäng andra, däribland undertecknad, till Arlanda där en annan tvångsutvisning skulle ske, nämligen den av 91-åriga, dementa, blinda och väldigt uppmärksammade Ganna Chyzhevska. De vill skicka henne till Ukraina där hon inte har några släktingar alls.

Väl på plats i terminal 5 möttes vi av många andra aktivister med allehanda budskap:

Där stod vi och försökte uppmana resenärer som skulle på Gannas plan att be piloten strunta i att åka, en strategi som funkat förut. Men denna gång behövdes inte det! Efter att vi hade åkt (kunde tyvärr inte stanna så länge) kom budskapet om att Ganna får stanna:

http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2055555

I likhet med Jeans fall innebär detta dock att hon lär utvisas om ett tag, troligtvis två veckor. Låt oss använda den tiden till att lobba för permanent uppehållstillstånd – skriv på här!

DN: 1, 2, 3. SvD: 1. SVT: 1, 2, 3, 4. SR: 1, 2, 3. Dagen: 1, 2, 3. Världen idag: 1, 2. Expressen: 1, 2, 3. Aftonbladet: 1, 2.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.