spridda tankar

* upploppen/upproren som vart i ropet senaste veckorna väcker flera funderingar:
– samtidigt som det såklart känns gött att diktatorer avsätts/kritiseras så talar inte historien för att våldsamma revolutioner gör saken bättre. exempel finns många, ett ironiskt är ju khadaffi som själv en gång i tiden var med och gjorde statskupp för att få ett mer ”folkligt styre”. svårt att veta i nuläget hur det kommer bli, men jag tror ändå att våld aldrig är lösningen (har dock förståelse för att den uppdämda frustrationen till slut rinner över).

– i samband med dessa revolutioner blir också omvärldens hyckleri desto tydligare. ”jaha, nu är det visst så att vinden vänder, bäst att vända kappan åt rätt håll”. tidigare allierade/ignorerade/kunder av vapen förkastas helt plötsligt från officiellt regeringshåll. detta samtidigt som andra regimers förtryck inte kommenteras eller fördöms, till viss del för att de inte är ”i ropet” för tillfället(?).

* ”land of the free” vill fängsla soldaten som bidragit till att sprida information om olika övergrepp och missförhållanden i samband med usa:s olika krig de senaste åren. om du vill va med och visa stöd för sanningssägaren, klicka här

* protesterna mot den inhumana flyktingpolitiken fortsätter, bla arrangerades en fredlig demonstration i örebro förra helgen. ev kommer det bli fler aktioner framöver, stay tuned!

fred genom Jesus!

Annonser

4 kommentarer

 1. angående Bradley Manning (soldaten som hjälpte världen att få upp ögonen för det här exemplevis http://www.youtube.com/verify_age?next_url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D5rXPrfnU3G0) så har han suttit fängslad sedan maj förra året, helt isolerad, under mycket omänskliga förhållanden. t.ex ska man ha tagit ifrån honom hans glasögon och kommer var 15e minut till cellen och slår i dörrarna.. så han är redan nu fängslad, det som står på tur är som sagt troligtvis livstid fängelse, eller dödsstraff. detsamma gäller julian assange, om USA får tag på honom. Är det det här som väntar för människor som vågar stå upp för den obekväma sanningen?

 2. Ja det händer mycket i världen just nu. Det är svårt att låta bli att tänka på Jesu återkomst, när han ska komma och strida med sitt muns svärd.
  Det känns som ett nytt mellanöstern som växer fram, kommer detta öppna upp för de kontrollerande anti-kristliga makterna som bibeln talar om ska komma i den yttersta tiden?
  David Wilkerson, pastorn från landsbygden som reste till ghettot i New York och umgicks bland de värsta gatugängen har skrivit en mkt intressant bok som heter synen som känns oerhört aktuell. Den skrevs på 70-talet men nämner finanskrisen, vulkanutbrott på Island, jordbävning i Japan mm.
  Närmar vi oss de yttersta dagarna? Jag tror det. Det känns som att skapelsen suckar som aldrig förr…

 3. Ja blodiga revolutioner har ju aldrig funkat…eller?

  Amerikanska revolutionen te x…. Funkade ju rätt så bra…

 4. Erik V:
  det är alltid lurigt att bedöma vart i det historiska skeendet vi befinner oss, men det är viktigt tänker jag att inte skena iväg i för mkt spekulationer. vakenhet javisst, men inte lyssna för mkt på en enskild röst (wilkerson etc) som menar sig ha ”facit”.

  Robert L:
  vet inte om du är ironisk nu eller inte… men ”funkar” är ju ett begrepp som är beroende på vilket perspektiv man kommer från. i mina ögon ”funkar” inte usa särskilt bra. de har varit inblandade i nästan alla större konflikter de senaste 100 åren, de är det enda landet i världen som släppt atombomber, de har stora klyftor mellan fattiga och rika etc. så nej, i mina ögon är inte den revolutionen ett bra exempel.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s