Anton: viktigt om svininfluensan (och vaccinet)

(detta är del 1/6, man får klicka sig vidare!)

Annonser

12 kommentarer

 1. Vart vill hon komma?

  • kolla på alla delarna, då klarnar de!

   • Men den här delen är ju nio och en halv minut? är de andra lika långa? kan du inte bara säga?

 2. Hela finns upplagd på denna länken:

  BELL TOLLING for the Swine Flu (CAMPANAS por la gripe A) subtitled from ALISH on Vimeo.

  Hennes poäng är att vaccinet nog är farligt, att rika män tänjer på gränser och tjänar sjuka pengar på det, och att man inte behöver känna sig dum om man avstår från vaccinet. Typ, så argumenterar hon mycket för det.

  1 h långt.

  såg de för några veckor sedan.

  • precis så, samt att WHO av oklar anledning ändrat definitionen för ”pandemi” mellan 2008 till 2009, så att det nu inte behöver röra en sjukdom som orsakar många människors död, utan endast är väldigt smittsam (en förändring som de flesta inte vet om). det skapar ju större oro, och förmodligen större kassaklirr för medicinproducenterna, om man går ut med varningar för pandemier när det egentligen rör sig om den årliga flunsan som brukar vara. dessutom konstaterar hon att svinisen de facto är mindre dödlig än vad flunsan brukar vara.

   kontenta: hajpen med flunsan är inte helt osannolikt en produkt av läkemedelsföretag, och vaccinet är inte ordentligt testat vilket kan (om det vill sig illa) leda till att en del som tar det kommer drabbas av tex. förlamning. (men som sagt, bättre att se hela själv då klara argument framläggs. som jag lägger fram det nu låter det väl som än helt ogrundad foliehattskonspirationsteori…)

   • ”du själv säger det” som någon sa…

    Om jag har förstått det rätt går argumentationskedjan såhär:
    läkemedelsbolag vill göra vinst -> ? -> alla medicinskt sakkunniga som vill att man ska vaccinera sig är lurade -> det är farligt att vaccinera sig.

    Är det rätt uppfattat? Vad händer på ”?”?

    Finns det några andra medicinska behandlingar ni vill säga nej till med motiveringen att folk tjänar pengar på dem? Antibiotika? Poliovaccin?

    http://www.dn.se/blogg/markligheter/2009/10/20/vaccinskracken-i-repris-5087

    missförstå mig rätt: jag har haft den, och den motsvarade inte hajpen för min del (även om jag tror att hajpandet har mer med medias och det mänskliga psykets sätt att fungera, än med någon mäktig men mystisk grupp med dolska motiv). Men om man tillhör en riskgrupp (se mattias ovan) så förstår jag att man blir fundersam.

    nåd och fred!

    • min intention var inte att säga ett ja eller nej till vaccination, och på så vis fastställa om vaccinationen är ”rätt” eller ”fel”. snarare ville jag bara lyfta fram en röst från en syster som ger en tämligen grundlig genomgång av hela fenomenet och info om vaccinet. information som jag själv inte tagit del av innan och som, om den är korrekt, kan vara värd att lyssna till.

     möjligen är det lite klumpigt att bara posta en video och inte lägga ut något mer kring det, menmen.
     frid!

    • ”vi” jag har ingen aning om vad jag tycker om svininfluensan och vaccinet, de va anton som la upp den och han förklarar ganska bra här.

     Men sen undrar jag om du sett det? jag menar hon är ganska nyanserad ändå i det hon säger.

 3. Bra att diskussionen kommer upp. Som anarkist tycker jag det finns en poäng i att behålla en distans till makten. Jag känner mig inte bekväm med att miljontals människor i Sverige ungefär samtidigt, på överhetens uppmaning, sprutar in ett för dom okänt preparat i kroppen. En sådan handling fordrar väldigt mycket tilltro till dom styrande, och det finns något obehagligt med detta, även om konspirationsteorierna är falska osv. Samtidigt är jag tveksam till att bedriva någon kampanj mot vaccineringen, det kan nog vara bra för vissa med vaccinet (riskgrupper mm). Vi har vaccinerat våra barn, men inte oss själva. Hur gör ni andra?

 4. Snubben son la ut det här klippet på YouTube verkar även anse att klimathotet är en bluff och att USA låg bakom 9/`11. Å andra sidan verkar systern här intelligent och så, även om klosterkontexten inte nödvändigtvis säger något om budskapets trovärdighet. Känns fel att såga utan att ta del av hela resonemanget , men jag väljer att inte göra det då jag redan har vaccinet i kroppen 🙂 Jag brukar ta det vanliga flunsavaccinet varje år, så jag har nog inga problem att lita på de styrande i det här fallet. (Är inte en sådan tillit lite av en förutsättning för offentlig sjukvård?) Inget vaccin kan väl egentligen vara särskilt bra för kroppen, det ligger liksom i sakens natur.

  Jag kan tycka att såväl oron för själva influensan som kritiken mot vaccinet går till överdrift. Det är ganska liten risk att bli allvarligt sjuk av influensan, än mindre risk att bli det av vaccinet, som naturligtvis inte ger något hundraprocentigt skydd.

 5. Mattias. Håller med om det du säger. Vi bör inte hoppa i säng med konspirationsteoretikerna. Det jag ändå tycker skiljer svinflunsavaccinet från andra saker är att man försöker få en förkrossande majoritet av befolkningen att ta ett relativt nytt vaccin under en väldigt kort period. Andra vaccin tas inte samtidigt av så många människor, vilket gör att man kan granska effekterna själv efter hand. OM myndigheterna vore illvilligt sinnade och en konspiration verkligen fanns, vilket jag verkligen inte tror är fallet, så är det inte otänkbart att dom skulle kunna utplåna en stor del av befolkningen. Blotta tanken borde mana till besinning. Och om vi inte tror att det KAN hända så tar vi inte 1900-tals-historien på tillräckligt allvar. Vi bör praktisera ett mått av misstro mot myndigheterna.

 6. ”-Hoppa i säng med myndigheten”. +1, Humor.
  Nunnan verkar veta vad hon snackar om, vilket var kul att se. Jag kollade bara på första delen. Har dock läst ett inlägg från en medicinstudent så jag tror jag bildat en helhetsuppfattning.
  Elov sammanfattar bra.
  Personligen har jag inte tagit något vaccin, verkar även ha klarat mig från influensan.

  Vardguiden [http://www.vardguiden.se/] -> Vårddjävulen . Damp ner reklam när jag bodde inneboende hos en vän i STHLM.

  Skön diskussion. Mera sånt här pojkar och flickor.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s