Kristen Underjord goes propaganda-radio

Fredag 12/12, kl 14.00 Sveriges Radio P1: Människor och troKristen Underjord, eller snarare jag (Elof) har intervjuats kring Kristen Underjord, Jesus, Demokrati, Influenser och annat i P1 programmet människor och tro. Detta sänds nästa fredag och går sedan i repris på lördagen, eller via nätet. Det är inget djupgående samtal och vi vet ju egentligen bättre än att lita på media, hehe men samtalet med Åsa som intervjua kändes bra så vi hoppas och ber för ett bra program. Kommentera gärna här när ni hört programmet, vi kommer säkert kommentera det också…

Annonser

2 kommentarer

 1. Bra program, fick mig att börja läsa Yoders The Politics of Jesus. Gillade särskilt tanken på att församling betyder en liten samhällelig kommunitet som är början på ett nytt samhälle som kan sägas forma Guds Rike.

  Mycket påminner lite om den växande messianismen (lyssna på killarna på messicanic.com) och just utgångspunkten i Apostlagärningarna känns också i den riktningen.

  Lite intressant blir då synen på allt som hände efter 100-talet, t ex den ortodoxa östkristendomen med sin bönetradition i centrum. Messianarna kallar det en återpaganisering. Vad ni kallar den vet jag inte.

  • Hej Thomas och välkommen, va bra det är en utmanande och givande bok. Synd att den inte finns på svenska längre.
   Visst finns det liknande strömingar inom de messianska strömningarna, särkilt i syn på kyrkan i maktposition.
   Däremot skulle jag inte säga att det som sker efter 100talet är enbart fel eller hedninskt. För min del ser man snarare en större föränding först efter 300 och konstantin, både i förhållande till det judiska och alternativt politiska i Jesu budskap.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s