varför vi inte har reklam på vår sida

Egentligen gillar jag antons blogg, bra tänkvärda texter. Men varför man väljer en bloggtjänst som lägger in reklam när man kan använda tjänster som är gratis och reklam fria är för mig ofattbart…

mammon vs. gud

mammon vs. gud

Annonser

5 kommentarer

 1. tack för påminnelsen!
  ska se över alternativ bums. har tänkt på det tidigare men inte gjort något åt saken, kanske ska flytta över till wordpress?

  allt gott
  /a

 2. Nu vet ju jag att det inte är så smart att gå in i en diskussion med dig Elof :-). Men jag gör det iallafall. Jag tycker inte det är helt ofattbart att använda sig av en kommersiell bloggtjänst av uppenbara skäl (jag har valt det själv). Till en början var det kanske inte så medvetet (jag kunde inte så mkt om bloggar när jag skaffade min). Men nu ser jag faktiskt fördelar. Jag vill rikta mig utåt till såna som aldrig annars skulle gå in på min blogg. Tack vare att jag har den adress jag har så är det många som snubblar över den när jag gjort en uppdatering. Jag har därför haft en hel del besökare som aldrig annars skulle ha kollat in sidan. Nu har jag kanske fördomar om wordpress men jag tror inte det är så många ”fashionistas” som snubblar in på dessa sidor, eller har jag fel?

 3. Josefin: Klart de e smart att göra det, hur ska jag annars lära mig nått?

  Reklamen fyller så vitt jag förstår det inte funktionen av att dra folk till din blogg, på vilket sätt skulle det göra det? De enda det gör är ju att företagen som nu får annonsera (får du bestämma vilka företag föresten?) får folk från din blogg.

  Det är nog inte heller så att folk sitter och chansar på ord som kommer innan ”.blogg.se” och hoppas på att komma in på en intressant blogg, däremot så via sökmotorer och typ statistik och kommentarer på andra bloggar/portaler hittar man nya bloggar, och här kan du lika gärna göra det via wordpress som på blogg.se.
  förklara gärna lite mer hur du menar. Det är nog många fashionistas som använder wordpress, de är ju så mycket lättare att ha snygg layout 🙂 Idag finns de ju många blogghotell, alltifrån blogspot, blogger, blogg.se, wordpress osv.. trafiken vi får hit av det som jag tolkar som mer eller mindre slumpvis kommer från alla möjliga håll och oftast från olika söktermer där vi har skrivit något som har med termen att göra, jag skulle anta att det är så de funkar för de flesta som letar och upptäcker bloggar?

  Jag tänker att man har ett ansvar att det som bloggen skickar vidare en person till är förenligt med evangeliet. Vad jag fattat det som har man inte någon kontroll över vilka annonser som läggs in i bloggen?

 4. 🙂 !
  Vi är av olika skolor du och jag och det blir av naturen olika slutsats vilket jag tycker är helt ok.

  Jag upplever inte att det är någon konflikt med evangeliet att ha en bloggadress som har annonser. Nej jag får inte välja vem som ska annonsera på min sida men än så länge har det varit sådant jag inte haft något problem med. Skulle det däremot göras reklam om sådant jag själv inte kan stå för skulle jag påpeka detta och troligen flytta om jag inte kunde påverka detta. Men som sagt än så länge så har det inte hänt.

  Jag får kanske mest spontana besökare när jag pingat mot ett särskilt intresseområde, vilket säkert skulle fungera lika bra mot någon annan adress. Men just nu ser jag ingen egentlig anledning till att flytta den.

 5. kristenunderjord

  vem är ”jag”?
  trodde ni var flera.

  men antar att det är elof


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s